Tänään oli aika jättää mukavaksi paikaksi toteamamme Phi Phin saari. Saaren tarjonta oli kasvanut ja kehittynyt ja paikat olivat siistiytyneet todella paljon lokakuun 2007 jälkeen, jolloin viimeksi täällä poikkesimme.

Aamulla hotellin vessassa oli yllätysvieras. Pitkin seiniä juoksenteleva kolme senttinen torakka, jonka pyydystimme vesilasiin. Uloskirjautumisen yhteydessä henkilökunta kyseli yhden laskin perään, jonka me kerroimme löytyvän suihkun nurkasta kera yllätyksen. Lasin löydyttyä suuntasimme 100 metrin päässä olevalle laiturille, jossa lautta Phukettin jo meitä ja muita odottelikin.

Sää oli pilvinen, mutta meri aika tyyni, kun seilasimme reilun tunnin Phuket Towniin.

Satamasta meidät kuljetettiin Patong Beachille Pacific Light hotelliin. Huoneemme ei ollut vielä vapautunut, joten jätimme kassit respaan ja suuntasimme kaupungille

Illalla seurasimme Jungceylon kauppakeskuksen upeaa suihkulähde esitystä. Kymmenet vesisuihkut suihkusivat musiikin tahdissa. Ruokailimme yhdessä kauppakeskuksen kymmenistä ravintoloista.

Blogia kirjoittaessa patongin taivas repesi. Taivas on salamoinnista kirkkaana ja vettä sataa täysillä. Tämä on ensimmäinen vesisade lomamme aikana, joten tätä osasimme jo odottaa. Tähän aikaan vuorokaudesta sade ei lomaamme haittaa, kunhan ei rupea päivisin satelemaan.